L’escola Riu d’Or ens presentem

Som les classes Far i Tor de cinquè de l’Escola Riu d’Or de Santpedor.

Som una escola verda i arrelada al poble i al nostre país. Volem conèixer, investigar i gaudir del nostre entorn proper i del patrimoni cultural i patrimonial que aquest representa.

Pensem que a través del coneixement del recorregut del Parc de la Sèquia podem aprofundir en el coneixement de la nostra riquesa històrica, per poder entendre millor el present i assolir el futur. Per altra banda aquesta activitat ens pot permetre conèixer la diversitat d’espais naturals que en ella s’hi troben.

Voleu saber què volen dir el nom de les nostres classes? Doncs són uns noms de muntanyes molt interessants.

• El Far és un nom curiós per a una muntanya que es troba ben terra endins. El Far s’alça majestuós fins als 1123 metres a l’extrem sud oriental del massís del Collsacabra, entre les comarques d’Osona, la Garrotxa i la Selva.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Tor és el nom d’una muntanya i alhora d’un petit poble del Pirineu català que s’hi ubica, pertanyent al municipi d’Alins (Pallars Sobirà) i fronterer amb Andorra. El conflicte de la Muntanya de Tor s’ha fet famós per una truculenta història sobre la propietat d’una muntanya que fa un segle que dura i que ja ha provocat tres assassinats. El valor d’aquesta muntanya ve donat per la seva situació estratègica, ja que és un dels passos entre Andorra i Espanya.

FOTO CLASSE 5È B TOR   logo                                                             logo1

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s