L’escola Jeroni Moragues al tram final de la Sèquia

La Sèquia, és més molt més que una construcció que transporta l’aigua del Llobregat fins a Manresa. És un canal ple de vida animal i vegetal: peixos, ànecs coll verd, aus migradores, granotes, roures, boscos de ribera…

Això ho saben molt bé els alumnes de l’escola Jeroni Moragues en les seves nombroses sortides recorrent trams de la Sèquia.

IMG_20150429_115413Eren les acaballes de l’abril, un dia més aviat fresc i ennuvolat, quan un bon nombre d’alumnes de l’escola sortien un dia més a descobrir tot allò que amaga la Sèquia. De cop i volta, qui sap si per l’entusiasme dels nens i nenes de fer aquella excursió de descoberta, el sol va començar a ser el protagonista del dia juntament amb el grup. No obstant això, hi havia qui tampoc volia perdre’s aquell dia radiant. Va ser llavors quan, van començar a aparèixer un conjunt d’animals com a companys d’excursió. Es van poder veure diversos ànecs de coll verd femella amb les seves cries en fila al seu darrere intentant amagar-se per passar desapercebudes, les carpes zigzaguejant dins l’aigua jugant i buscant menjar, nombrosos sabaters movent-se fluidament sobre l’aigua com si es tractés d’una dansa, ocells piulant fent la banda musical de la sortida…. primavera en el seu màxim esplendor!

IMG_20150429_115354

Els nens i les nenes van arrodonir la sortida fent el joc de la pesta negra, una malaltia que va ser molt complicada durant els anys de construcció de la Sèquia, avui en dia per sort, ja no existeix. Amb tot plegat van gaudir de valent d’aquesta matinal.

Foto Ampans_grup2

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s